Ένας δυνατός ξερός κρότος που ακούστηκε χθες στις 15:35 το μεσημέρι από το υπόγειο της πολυτελούς τριώροφης μονοκατοικίας στην περιοχή της Βούλας έκανε τον προσωπικό φρουρό να πεταχτεί όρθιος.

Έσπευσε να δει τί συνέβη στο αφεντικό του. Σοκαρισμένος, τον βρήκε νεκρό, σε ύπτια θέση. Ο 63χρονος Ελληνοσύρος εφοπλιστής Ιμάντ Ζέιν είχε αυτοκτονήσει στρέφοντας την καραμπίνα στον θώρακά του με κυνηγετικό όπλο. Λιγότερο από ένα λεπτό νωρίτερα, είχε στείλει γραπτό μήνυμα στο κινητό της συζύγου του, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο. «Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα. Συγχώρεσέ με γι’ αυτό που θα κάνω».

Ο Ιμάντ Ζέιν μαζί με την πρώην σύζυγό του Λούλου και τον αδελφό του Ριάντ Ζέιν και τη δική του γυναίκα Ράνα, κατείχαν από κοινού την γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία «Νaftomar Shipping and Τrading Co», που επικεντρώνεται στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατέχοντας συνολικά 21 πλοία. Έχοντας καταγωγή από τη Συρία, τον Λίβανο και ρίζες από την Ελλάδα, η οικογένεια Ζέιν γιγάντωσε την επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1972 στον Λίβανο και μεταφέρθηκε το 1991 στη χώρα μας.

Όπως τονίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η Naftomar πραγματοποίησε την πρώτη της συναλλαγή το 1976 και σύντομα εκμεταλλεύτηκε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου, γεγονός που οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά. Σχεδόν ταυτόχρονα, άνοιξε επίσης ένα γραφείο αντιπροσωπείας στο Παρίσι με την επωνυμία Chemigaz S.A.R.L. Προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε σταδιακά τη χωρητικότητα του στόλου. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου, ενώ πρωτοστάτησε στη μεταφορά αερίου (VLGC) στην Άπω Ανατολή, πετυχαίνοντας να αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στην εμπορία πετροχημικών αερίων συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου, του προπυλενίου και του αργού C4 Όλα πήγαιναν πρίμα για την εταιρεία και τους μετόχους του που έβλεπαν τα εισοδήματα να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Πολλοί θυμούνται τα πριβέ πάρτι μασκέ που πραγματοποιούσε ο Ιμάντ Ζέιν δίπλα στη θάλασσα. Ένα απ’ αυτά είχε ως θέμα το Bollywood και έδωσαν το παρών πάνω από 200 άτομα της αθηναϊκής κοσμικής κοινωνίας. Εκείνο το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο γάμος με τη δεύτερη σύζυγό του, την Ολλανδή Λόρεν Φαν Μπέρκελ πραγματοποιήθηκε στο Μονακό το 2021 με πάνω από 700 καλεσμένους που κατέλυσαν σε πανάκριβα ξενοδοχεία του πριγκιπάτου. Μάλιστα το ζευγάρι είχε ναυλώσει αεροσκάφη ειδικά για την περίσταση που πραγματοποίησαν την πτήση Αθήνα – Νίκαια (Γαλλίας) και από εκεί πολυτελή αυτοκίνητα μετέφεραν τους καλεσμένους στο Μονακό.