Στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, καθώς –μαζί με ακόμη δύο άτομα- δεν δίστασαν να ψεκάσουν σπρέι πιπεριού και να χτυπήσουν δύο 17χρονους (σ.σ. χρησιμοποιήθηκε και λοστός) προκειμένου να αρπάξουν ένα κινητό τηλέφωνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές του μήνα (2/10) στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού ΗΣΑΠ «Κηφισιά», ωστόσο, οι αστυνομικοί μόλις χθες συνέλαβαν τον 18χρονο. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο 18χρονος και ο 17χρονος είχαν κλείσει ραντεβού προκειμένου ο ανήλικος να του επιδείξει ένα κινητό τηλέφωνο που είχε βγάλει προς πώληση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 17χρονος πήγε στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του, με τον 18χρονο να τον περιμένει και με διάφορες προφάσεις να τον οδηγεί σε ένα σχετικά απομονωμένο παρακείμενο δρομάκι.

Εκεί εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα, με τη συμμορία των τριών να ψεκάζει με σπρέι πιπεριού τους ανήλικους, να τους χτυπάει με τα χέρια και με έναν σιδερένιο λοστό, προκειμένου οι δράστες να αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο. Στο πλαίσιο έρευνας σε ανοιχτές πηγές διαδικτύου ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο 18χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πώληση του κινητού, το οποίο είχε αποσπάσει στο πλαίσιο της ανωτέρω ληστείας.

Ακολούθως, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην προσπάθειά του να μεταπωλήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης. Το κατασχεθέν κινητό αποδόθηκε στον 17χρονο, θύμα της εν λόγω ληστείας. Ο κατηγορούμενος, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.