Στόχος ληστών έγινε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου τρεις δράστες με την απειλή πιστολιού άρπαξαν διάφορα εργαλεία, καλώδια χαλκού και μία γεννήτρια βενζίνης, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κι από τις αστυνομικές αναζητήσεις που ακολούθησαν συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, ένας από τους φερόμενους ως δράστες, ηλικίας 49 ετών (αλλοδαπός).

Στο μεταξύ, συνολικά 17 κλοπές κατηγορείται ότι τέλεσε από τον περασμένο Ιούλιο 36χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μετά από διάρρηξη που έκανε σε μονοκατοικία, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε σωρεία διαρρήξεων που είχαν προηγηθεί τους προηγούμενες μήνες στην ίδια περιοχή, με λεία χρήματα, οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ότι ο 36χρονος «ξάφριζε» ακατοίκητα σπίτια ή σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε άλλη περίπτωση, εξάλλου, συνελήφθησαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ένας 38χρονος (αλλοδαπός) κι ένας 26χρονος (ημεδαπός), καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος προϊόντων, για τα οποία δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν την προέλευση. Εκτιμάται ότι αποτελούν προϊόν κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα σε όχημα όπου επέβαιναν εντοπίστηκαν ρολόγια, κοσμήματα και τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ένα πορτοφόλι με άδεια κυκλοφορίας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή. Ακόμη κατασχέθηκαν φυσίγγια, ένας σουγιάς και μία σιδηρογροθιά, μικροποσότητα κάνναβης κ.ά.

Όλοι οι παραπάνω συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.