Εκτός …διαδικασίας βρέθηκε και πάλι η προσωρινή διοίκηση της folli follie στη δίκη των ιδρυτών της εταιρείας, που κατηγορούνται για την υπόθεση των πλασματικών ισολογισμών. Το δικαστήριο, όπως και το πρώτο που αναβλήθηκε, έδειξε «κόκκινη κάρτα» στην προσωρινή διοίκηση της εταιρίας με αποτέλεσμα απέναντι από τους κατηγορούμενους να βρίσκονται επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ, και ο ΕΟΠΥΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της αποβολής της προσωρινής διοίκησης είχαν ταχθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου οι οποίοι επικαλέστηκαν την προηγούμενη δικαστική απόφαση διατυπώνοντας τη θέση ότι είχε δεσμευτικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, η οποία αναμένεται πολύμηνη, άνοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων.

Επενδυτές οι οποίοι παρίστανται στο δικαστήριο προς υποστήριξη της κατηγορίας και είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση είναι οι πρώτοι που ανεβαίνουν στο βήμα του μάρτυρα. Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε πως αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον τους και τους θορύβησε ήταν η διαπίστωση πως εμφανίζονταν τερατώδεις διαφορές σε σχέση με την πραγματική εικόνα της εταιρίας οι οποίες δεν έγιναν πιστευτές.

«Είχα 2.500 μετοχές της Folli, τις 1000 τις είχα αγοράσει αρχές Απριλίου του 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Έχασα περίπου 40.000 Ευρώ» κατέθεσε στο δικαστήριο επενδυτής ο οποίος εξήγησε πως επέλεξε τις συγκεκριμένες μετοχές παρακολουθώντας την πορεία και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

«Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος σημείωσε «Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund , διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής».