Πρόσωπο «κλειδί» για την «εκτέλεση των έξι στη Λούτσα» αποτελεί ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» με τα 4 φυσίγγια και 2 πλαστά διαβατήρια στις αποσκευές του. Αν και προς το παρόν δεν έχει «σπάσει» κατά την προανάκριση, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του στη μισθωμένη μέσω Airbnb κατοικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Λούτσα, προκύπτει τόσο από κάμερες ασφαλείας όσο και από στοιχεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. «Θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί γενετικό υλικό του σε αντικείμενα από την οικία που διέμεναν προσωρινά τα θύματα της εκτέλεσης», σχολιάζουν στο Newsbeast πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών. Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν ότι αυτός ήταν που είτε παρέσυρε τα έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας «Daltons» του Μπόρις Μπογιούν στην «ενέδρα θανάτου». Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είχε το ρόλο του «δούρειο ίππου» στη συμμορία και την κρίσιμη στιγμή να έδρασε καθοριστικά υπέρ της αντίπαλης συμμορίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διέμενε σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο Νέο Φάληρο –στο οποίο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνα-, ενώ δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές η μίσθωση κατοικίας σε κοντινή απόσταση (σ.σ. στο Παλαιό Φάληρο) από μέλος της ομάδας των έξι δολοφονημένων. Το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. πλέον στρέφεται στον εντοπισμό των εκτελεστών, που ενδεχομένως να μην έχουν προλάβει να διαφύγουν για το εξωτερικό ή και να παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος και να μπορούν να κινηθούν πιο άνετα.

Κατά πληροφορίες, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, φέρονται να έχουν σημαντικά στοιχεία για τους δράστες της εξαπλής μαφιόζικης εκτέλεσης και από τις ίδιες πηγές εκφράζεται αισιοδοξία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.