Με το θέμα του μεταναστευτικού συνέχισε η Μάρα Ζαχαρέα, σε ερώτησή της προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η Ελλάδα εξετάζει το θέμα του βέτο στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό. Πώς το βλέπετε;» ήταν η ερώτηση της κας Ζαχαρέα με αφορμή τη Σύνοδο των υπ. Εσωτερικών και ενδεχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν: «Χαίρομαι που ο Τσίπρας αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί που πρότεινε υπουργούς. Ο “αυτοφωράκιας” είναι αργκό δικηγορική, δεν είναι ύβρις, ενώ το ωρομίσθιος το είπα γιατί λέει πως έκατσε 17 ώρες στη Σύνοδο Κορυφής, δεν ήταν ύβρις. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι είναι κοινωνικοί δολοφόνοι ή ότι διαπλέκονται.

Ως προς την ερώτηση, πράγματι η Σύνοδος Υπουργών είναι σοβαρή. Πιστεύω ότι ο υπουργός θα πάει και θα χει όλα τα επιχειρήματα ώστε να πείσει ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα. Εμπιστεύομαι και τον

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει ένα κύμα εισροών προσφύγων. Εμείς έχουμε πει ότι περιμένουμε 2 εκατ. να περάσουν απέναντι λόγω της Συρίας. Ως προς τους λαθρομετανάστες, έπρεπε να τους γυρίσουμε πίσω. Έπρεπε να είχε εγκατασταθεί γραφειοκρατία στα νησιά, να καταγραφούν. Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα “έχουμε καλοκαίρι εδώ, ελάτε κι άλλοι” και έτσι ήρθαν πολλοί χωρίς χαρτιά στη χώρα».