Την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Ξέρω ότι είστε θεματοφύλακας και υπερασπιστής της συνταγματικής διαδικασίας», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος προς την κ. Κωνσταντοπούλου. «Απευθύνομαι σε εσάς για να μπορέσουμε με ευρύτερο τρόπο να διαπιστώσουμε αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ζήτησε οι έλληνες βουλευτές να εκφραστούν με έναν καλύτερο και πιο προσωπικό τρόπο «γιατί αποδείχθηκε ότι όλοι οι αρχηγοί δεν εκπροσωπούν το σύνολο των κομμάτων»

«Ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί», συνέχισε και πρόσθεσε: «Θεωρώ όμως ότι και με τον πρωθυπουργό και με τους άλλους αρχηγούς πρέπει να συζητηθεί»

Ζήτησε και πάλι «να βρίσκαμε την απαιτούμενη λύση από την παρούσα Βουλή», ενώ επισήμανε ακόμη πως «θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της την πρόεδρο της Βουλής».

«Θέλω και, δια της επισκέψεως, να προτρέψω τον πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς να συνεννοηθούν και μαζί σας ώστε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης», συμπλήρωσε.

«Θέλω να σας δω και προσωπικά να σας εκφράσω και κάποιες άλλες απόψεις», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.