Την υποψηφιότητά του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε η ΝΔ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς κλήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ να κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής μετά το πρόσφατο ολίσθημα του νυν Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη ο οποίος προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της ΝΔ όταν χόρεψε σε εκδήλωση γυναικών ζεϊμπέκικο, την ώρα που η χώρα είχε να αντιμετωπίσει τα πύρινα μέτωπα ενώ θρηνούσε και τον χαμό των δυο πιλότων του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Είχε επίσης ακουστεί και το όνομα του νυν δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος όμως χθες ξεκαθάρισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης του.

Η εκτίμηση στο πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει κρυφτεί ποτέ. Εκτός από γνώστη των αυτοδιοικητικών – άλλωστε έχει διατελέσει επί δεκαετία δήμαρχος Βύρωνα – θεωρείται από τον πρωθυπουργό και ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών.

Μια τέτοια είχε αναλάβει και χθες όταν χτύπησε το τηλέφωνο για ακόμα μια φορά και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε μόλις ξεκινήσει την περιοδεία του ανά τα στρατόπεδα της χώρας, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα πυρασφάλειας. Του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα. Όπως και έγινε και συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Ο υφυπουργός Άμυνας ήταν το πρόσωπο που αναζητούσαν για να πάρει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής. Ήταν εκείνος που θα μπορούσε να δώσει αυτή την εκλογική μάχη τον Οκτώβριο. Η υποψηφιότητα λοιπόν οριστικοποιήθηκε και οι ανακοινώσεις έγιναν σήμερα.