«Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς προς τι ο ψόγος» διαμαρτυρήθηκε μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο Νίκος Φίλης, και ερωτώμενος σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει μιλήσει για «τουρκική μειονότητα».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δήλωσε αρχικά άγνοια για τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ενώ όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις υπάρχουν, ο Νίκος Φίλης έριξε την ευθύνη σε εκείνους που… καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια.

Φίλης: Δεν υπάρχει βουλευτής ή υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Χατζηνικολάου: Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος το έχει κάνει.

Φίλης: Δεν το έχω δει.

Χατζηνικολάου: Το έχω δει εγώ. Είναι σε όλο το διαδίκτυο και φαίνεται ότι έγινε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu. Το έχω μπροστά μου.

Φίλης: Αν το έχει κάνει, δεν διαλέγω, δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια. Ξανά λέω δεν το έχω υπόψη μου. Δεν το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως. Επαναλαμβάνω τι έχει ειπωθεί από κορυφαία πολιτικά αναστήματα της χώρας, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

{…}

Το ένα στέλεχος που το καταγγέλλει είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή… Αν η ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχει εργώδης παρέμβαση στη μειονότητα από τον πρόξενο πρέπει να ζητήσει την απέλασή του. Γιατί δεν το κάνει;