Με αιχμές ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην συνέντευξη που παραχωρεί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε, εμείς δεν περιορίζουμε τα στελέχη μας, ενώ συμπλήρωσε ότι του φαίνεται παράξενο αυτό το οποίο γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι θα έπραττε αν εντοπίσει φαινόμενα αλαζονείας είπε ότι η κοινωνία δεν ανέχεται παρά μόνο αποτελεσματικότητα και ειλικρίνεια από τους πολιτικούς της. Αυτό επιβραβεύτηκε είπε α 4 χρόνια που μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός.

Για το αν υπήρξαν φαινόμενα αλαζονείας αυτά τα 4 χρόνια είπε ότι προφανώς και υπήρξαν αλλά σημείωσε ότι έγιναν βήματα στο θέμα της συμπεριφοράς. «Και το επιτελικό κράτος που χλευάστηκε από τους αντιπάλους μας βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για την ισχυρή εντολή είπε ότι οι πολίτες την έδωσαν την 21η Μαΐου και αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής σήμερα θα είμασταν κυβέρνηση. Γι αυτό ζητώ να το πράξουν ξανά, είπε στις 25 Ιουνίου. Μας εμπιστεύονται για να αυξήσουμε τους μισθούς τους και να βελτιώσουμε το ΕΣΥ και άλλα πολλά. Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι σαφώς προϋπόθεση για όλα αυτά.

Μια κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία δεν θα μπορεί να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα που ποτέ δεν κρύψαμε. Αυτό που ζητώ είναι μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση.

Κανείς δεν θα ήθελε σήμερα μια οριακή κυβέρνηση, τόνισε επίσης. Το αποτέλεσμα τη πρώτης κάλπης δεν προσμετράται στη δεύτερη, υπογράμμισε.

«Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Τσίπρα – Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες»

Χαρακτήρισε τον αριθμό 180 ως ανέφικτο στόχο και πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα έχει προβλέψεις και τόνισε ότι ποτέ δεν θα έκανε συνταγματικές αλλαγές μόνος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι και η νεολαία ψήφισε υπέρ της ΝΔ γιατί δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού.

Είπε ακόμα ότι για τα θέματα παιδείας δεν έγινε κουβέντα στην προεκλογική περίοδο και οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ δεν κατάλαβαν ακόμα τι συνέβη στις εκλογές. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό κ.α., τόνισε. Είναι ο ορισμός της παράνοιας, πρόσθεσε.

Για τα ΑΕΙ είπε ότι η βασική αρχή του άρθρου 16 πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης. Θα αναζητήσουμε ευρύτερη συναίνεση, είπε χαρακτηριστικά.

Για το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είπε ότι βλέπει έναν λόγο που μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου ο κ. Ανδρουλάκης κοπιάρει τον κ. Τσίπρα, τόνισε.

Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη. Είχε μια σαφή στρατηγική και δεν με ήθελε πρωθυπουργό. Ρωτάω λοιπόν τους πολίτες: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα μετά τις 25 Ιουνίου; Τα ίδια λέει και ο κ. Ανδρουλάκης. Ψηφίστε αυτοδύναμη ΝΔ κι εμένα κάντε με αντιπολίτευση. Μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. Είπε ακόμα ότι δεν τον αφορά τι γίνεται στην αντιπολίτευση.

«Με την επενδυτική βαθμίδα θα υπάρξει ανακούφιση σε πολλούς τομείς»

Για την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι γνωρίζει πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας. Είναι εισαγόμενη και όχι «ακρίβεια Μητσοτάκη». Το αντιμετωπίζουμε με 3 τρόπους με επιδόματα τα οποία ξέρουμε ότι είναι προσωρινή ανακούφιση, με το Καλάθι του Νοικοκυριού και το βασικότερο με καλύτερους μισθούς. «Η ακρίβεια είναι εδώ αλλά τα χειρότερα είναι πίσω μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τους δημοσιονομικούς κανόνες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι μόλις πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα θα υπάρξει ανακούφιση σε πολλούς τομείς.

Ειδικά για τις τράπεζες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν ζήτησε από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση τους από την Αναπτυξιακή τράπεζα.

Για τα funds είπε ότι υπάρχει διαστρέβλωση. Έχουν γίνει πάνω από 50 δις ρυθμίσεις, τόνισε αναφερόμενος στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Οι τράπεζες κάνουν δεκτές τις προτάσεις του αλγόριθμου, είπε και πρόσθεσε ότι κανείς πια δεν έχει κίνητρο να βγάλει μια πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό. Όλα όσα βγαίνουν σε πλειστηριασμό δεν είναι πρώτη κατοικία. Είναι βίλες και οικόπεδα και αφορούν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Θα καλέσω σήμερα τον Ερντογάν να τον συγχαρώ»

Για την Τουρκία και πώς θα είναι το κλίμα είπε ότι θα καλέσει σήμερα τον Ερντογάν στο τηλέφωνο να τον συγχαρεί και εξέφρασε την ευχή το καλό κλίμα μετά τους σεισμούς να συνεχιστεί. «Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι δεν αλλάζει η πολιτική της Τουρκίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν τον εμπιστευθεί ξανά ο ελληνικός λαός θα επιδιώξει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

Είναι σημαντικό είπε ότι είχαμε μειωμένη δραστηριότητα στο Αιγαίο και απάντησε ότι είναι ώριμη η στιγμή για μια συνάντηση μεταξύ τους. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η συνάντησή μας, τόνισε. Πρόσθεσε ακόμα ότι πρέπει να τεθεί και ένα πλαίσιο γιατί υπάρχουν θέματα που εμείς δεν συζητάμε.

Για τις μονογενεϊκές οικογένειες είπε ότι έχουν δοθεί ήδη τα πρώτα σπίτια και η κυβέρνηση της ΝΔ ασχολήθηκε με αυτούς που αποκαλούμε αόρατους και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ το κράτος.« Χθες στην ορκωμοσία ήταν ένας άστεγος ο οποίος δεν είναι πια σε αυτή την κατάσταση», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου και τις Νταντάδες της Γειτονιάς και άλλα μέτρα που είτε είναι σε εφαρμογή είτε δρομολογούνται.

Για τη βία των ανηλίκων είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά πόσο ευαίσθητα είναι τα χητήματα του μπούλινγκ και της παραβατικότητας.

Είπε ότι είναι προκλήσεις για την επόμενη μέρα και θα αντιμετωπιστούν με περισσότερους ψυχολόγους στα σχολεία.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να μάθουμε τα παιδιά από το Δημοτικό να δέχονται την διαφορετικότητα.

Για τις ελλείψεις στα σχολεία αναφέρθηκε στους 36.000 διαδραστικούς πίνακες που τοποθετούνται στα σχολεία. Το νέο σχολείο δεν θα δίνει έμφαση στην αποστήθιση, είπε και πρόσθεσε ότι τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία έχουν μεγάλη ανταπόκριση αι ανοίγουν διαφορετικό δρόμο στους νέους.

Έρχεται φάση TikTok2

Για το TikTok και ποιος τον έπεισε είπε ότι τα παιδιά του τον βοήθησαν να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί η νέα γενιά. Τόνισε ότι δεν έχει το TikTok στο τηλέφωνό του και το είχε απαγορεύσει και στους υπουργούς του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας. Πρέπει να αυτοσαρκαζόμαστε και να δείχνουμε ότι δεν παίρνουμε μερικές φορές τον εαυτό μας στα σοβαρά.

Είπε ακόμα ότι έρχεται φάση TikTok2 και αναφορικά με τις παρεμβάσεις του σε ΜΜΕ της περιφέρειας είπε ότι πολλές φορές όταν παίρνει τηλέφωνο νομίζουν ότι πρόκειται περί φάρσας. Τέλος, για την περιοδεία του στην Κρήτη είπε ότι θα την διατρέξει από άκρη σε άκρη.

Είπε ότι δεν πίνει στην προεκλογική περίοδο και τρώει ελάχιστα και πως θα πάει στο Άγιο Όρος και θα πάρει και τον γιο του μαζί. Θα περάσουμε Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος εκεί.

Αυτονόητη η παρέμβαση Ιερώνυμου

Χαρακτήρισε αυτονόητη την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τον ρόλο της εκκλησίας.

Επισήμανε ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια και επίσης ότι η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει τελείως μακριά από την κομματική αντιπαράθεση.