Έλενα Ράπτη: «Η επόμενη τετραετία είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης».   

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, στην ερώτηση «Ποιες προτεραιότητες θέτετε για την Α’ Θεσσαλονίκη στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο; Για ποια ζητήματα θα παρέμβετε και για ποια προβλήματα θα επιδιώξετε λύσεις;» ανέφερε:

«Η Θεσσαλονίκη στο παρελθόν υπήρξε αδικημένη σε επίπεδο έργων και υποδομών. Ζήσαμε επί χρόνια εξαγγελίες που ποτέ δεν υλοποιούνταν. Ωστόσο, από το 2019, η πόλη της Θεσσαλονίκης ζει σε μια καινούργια εποχή. 

Οι περισσότερες από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έγιναν πράξη ή βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει. H ΔΕΘ που αλλάζει και μεγαλώνει. Το Μετρό της πόλης που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Τα έργα στον 6ο προβλήτα και η σύνδεση με Εγνατία και ΠΑΘΕ. Η αστική κινητικότητα με 500 και πλέον λεωφορεία, με ποδηλατοδρόμους, με τον fly over που δρομολογήθηκε. 

Τα νοσοκομεία της πόλης που ενισχύθηκαν σε κλίνες ΜΕΘ, προσωπικό και υποδομές. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και σύντομα του Άρη. Πολλές νέες σχολικές μονάδες. Οι εργασίες της πρώτης φάσης για την μετατροπή του στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» σε μητροπολιτικό πάρκο. 

Μετά τις εκλογές θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα με γρήγορους ρυθμούς, να προχωρήσουν αστικές αναπλάσεις, να έρθουν περισσότερες ξένες επενδύσεις, να αναβιώσει η βιομηχανική ζώνη. Νομίζω, πως αν υπάρξει συνέχεια αυτής της διακυβέρνησης θα μπορούμε να λέμε με σιγουριά πως η επόμενη τετραετία είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης».    

Έλενα Ράπτη: «Μόνο δύο από τα εκατό περιστατικά φθάνουν στις αρχές».

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, στην ερώτηση «Έχετε συνδέσει το όνομά σας με πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου. Πώς μπορεί να παρέμβει η πολιτεία σε αυτό το πεδίο; Γιατί ήταν απαραίτητο ένα εθνικό σχέδιο δράσης για αυτό το θέμα και τι αποτελέσματα έχει φέρει μέχρι σήμερα;» ανέφερε:

«Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Εννέα στους δέκα δράστες είναι από το στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού. Αυτό καθιστά πιο δύσκολη την αποκάλυψη των περιστατικών, καθώς συχνά τα παιδιά-θύματα εκβιάζονται συναισθηματικά, φοβούνται, παραπλανώνται και αποτρέπονται από το να μιλήσουν για αυτό που τους συμβαίνει.

Μόνο δύο από τα εκατό περιστατικά φθάνουν στις αρχές. Τα υπόλοιπα καλύπτονται από σιωπή.

Καθίσταται επιτακτική η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για να ενθαρρύνεται η αποκάλυψη από τα ίδια τα παιδιά-θύματα, να εντοπίζονται όσο το δυνατόν πιο πρώιμα τα κρούσματα και να διερευνώνται ενδελεχώς όλες οι καταγγελίες ή οι υπόνοιες ότι ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι η εκκίνηση μιας εθνικής προσπάθειας της πολιτείας. Είναι μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ένα «συλλογικό» έργο 12 Υπουργείων υπό το συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Ένα σχέδιο με 11 οριζόντιες πολιτικές και 80 επιμέρους δράσεις. Το 75% των δράσεων έχει ήδη ενταχθεί στα ετήσια σχέδια δράσης των Υπουργείων και αρκετές από αυτές υλοποιούνται ήδη, όπως το ειδικό ποινικό μητρώο, η λειτουργία του Σπιτιού του Παιδιού, ο διπλασιασμός  των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, η έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ο Κανόνας του Εσώρουχου» από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ο ορισμός Υπεύθυνου Παιδικής Προστασίας στις δομές που φιλοξενούνται παιδιά. Η υλοποίηση του Ε.Σ.Δ. μόλις ξεκίνησε με ορίζοντα 5ετίας. 

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει καθήκοντα Εθνικής Συντονίστριας για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων». 

Έλενα Ράπτη: «Θα  έλεγα στους πολίτες να κρίνουν τη Νέα Δημοκρατία δίκαια».

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, στην ερώτηση «Τι θα λέγατε στους πολίτες που προέρχονται από το κέντρο αλλά ψήφισαν τη ΝΔ το 2019 και σήμερα αισθάνονται απογοητευμένοι; Γιατί να ξαναψηφίσουν ΝΔ;»

ανέφερε: 

«Θα τους έλεγα να κρίνουν τη Νέα Δημοκρατία δίκαια. Να λάβουν υπόψη τις προκλήσεις που διαχειρίστηκε και το αποτέλεσμα που πέτυχε. Θα τους έλεγα να δουν που βρίσκεται η Ελλάδα 4 χρόνια μετά και πως ήταν το 2019. Μια χώρα δημοσιονομικά ισχυρή, με κύρος, με εθνική ασφάλεια, με εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες, με δεκάδες κοινωνικές πολιτικές για τους ευάλωτους, με νοικοκυριά και επιχειρήσεις που άντεξαν χάρη στις πολιτικές στήριξης, μια χώρα με λιγότερους φόρους και βάρη για τους πολίτες. Θα τους καλούσα να σκεφτούν πόση ανάγκη έχει η χώρα από σταθερότητα και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες από μια περιπέτεια ακυβερνησίας. Και θα τους ζητούσα να διαβάσουν το πρόγραμμά μας, να ακούσουν τον Πρωθυπουργό και να εμπιστευθούν τη μόνη λύση που εκφράζει πολιτικά τον κεντρώο χώρο, με μετριοπάθεια και σοβαρότητα».

Δείτε τη συνέντευξη στο παρακάτω link:

makthes.gr