Στην παραδοχή ότι υπάρχει μια «άλλη» Ελλάδα την ύπαρξη της οποίας «ούτε καν γνωρίζαμε» προβαίνει η εφημερίδα Αυγή μετά τον «πρωτοφανή θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέα Δημοκρατίας» στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής», όπως αναφέρει. Το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε άρθρο που υπογράφει ο Μάρκος Βογιατζόγλου πως η εκλογική επίδοση του κυβερνώντος κόμματος ήταν εξωπραγματική.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ρεύμα υπέρ της Ν.Δ. δεν το είχαμε εντοπίσει. Είχε επισημανθεί μεν ότι η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. είναι άρτια, με καθαρό μήνυμα και αποτελεσματική χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων. Όμως οι προσλαμβάνουσες από την επικοινωνία με τους πολίτες ήταν αυτές ενός ισχυρά αρνητικού συναισθήματος έναντι του πρωθυπουργού. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά πολίτες που αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο».

Και συνεχίζει: «Τα αποτελέσματα διέψευσαν απολύτως τις εκτιμήσεις αυτές. Νομίζω πως δεν είναι υπερβολή να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μια “άλλη” Ελλάδα, την ύπαρξη της οποίας ούτε καν γνωρίζαμε. Οφείλουμε να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε σε βάθος τα χαρακτηριστικά της προκειμένου να επιτύχουμε κάποτε την επιστροφή του πολιτικού εκκρεμούς προς τα Αριστερά. Αλλά, πρώτα και κύρια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή της.

Δεύτερον, να επισημάνουμε με έμφαση ότι η πολιτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περίγυρού του, από το 2016, όταν εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ., έως και σήμερα, έχει δύο πάγια χαρακτηριστικά, τα οποία, όπως φάνηκε από τα εκλογικά αποτελέσματα, συνιστούν και την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τους αντιπάλους του. Τον άψογο επαγγελματισμό και τη λυσσαλέα στοχοπροσήλωση ανεξάρτητα από ή και κόντρα στις οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες».

Κατά το άρθρο, αυτά τα δύο σημεία οφείλει να τα λάβει σοβαρά υπόψη ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναστρέψει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάστε εδώ.