Το κόμμα «Νίκη» έκανε την έκπληξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και παραλίγο να μπει στη Βουλή, ενώ ξεχώρισε η υποψηφιότητα της Μαρίας Εζνεπίδου, η οποία είναι ανιψιά του Αγίου Παϊσίου.

Η υποψήφια βουλευτής διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών στα Ιωάννινα και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών συγκέντρωσε έναν ικανοποιητικό αριθμό σταυρών, σε σχέση με το ποσοστό που πήρε η παράταξη της στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το κόμμα «Νίκη» πήρε 2.446 ψήφους στα Ιωάννινα και με την ενσωμάτωση των σταυρών να είναι στο 92,35% (471 από τα 510 εκλογικά τμήματα), 1.281 άτομα επέλεξαν τη Μαρία Εζνεπίδου.

Τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών:

Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη»

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στην ιστοσελίδα του, το κόμμα «Νίκη» «συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Αξιοσημείωτο είναι, πως το κόμμα «Νίκη» ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, συγκεντρώνοντας 1%.

Αποτελέσματα – Εκλογές 2023: Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων