«Η δυσκολία που υπάρχει να κοστολογηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να δικαιολογηθεί από τα στελέχη του, εδράζει στο ότι πιστεύουν πως πάλι θα “αναδιανέμουν την πίτα” υπερφορολογώντας αγρίως τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ο κύριος Κατρούγκαλος ήρθε από την Ευρωβουλή με διορισμό του Αλέξη Τσίπρα και έγινε υπουργός Εργασίας. Έμεινε ανεξίτηλη η θητεία του σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς, στους ελεύθερους επαγγελματίες. Στους δικηγόρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σε εμάς τους γιατρούς. Γιατί; Γιατί μέσα από αυτόν εκφράστηκε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι προνομιούχα η μεσαία τάξη. Και ότι οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εισοδήματα 30.000 ευρώ ή 20.000 ευρώ το χρόνο είναι προνομιούχοι και άρα αυτούς μπορούμε να τους υπερφορολογήσουμε και να τους αφαιμάξουμε. Δεν το δέχομαι αυτό” είπε ο κ. Κικίλιας , σημειώνοντας ότι τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους η ΝΔ θεωρεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αγωνιστές και μαχητές της ζωής, ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατέστρεψε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του και τώρα θέλει να το επαναλάβει, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η ΝΔ, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής της, μείωσε 50 φόρους και εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, άνοιξε 300.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωσε την ανεργία, ενώ ο τουρισμός- με τις εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις που κατέγραψε μετά την πανδημία- έφερε υπερπλεονάσματα στα έσοδα, ενίσχυσε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανθρώπους της αγοράς, και ταυτόχρονα έφερε σημαντικές επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Αυτά είναι μετρήσιμα αποτελέσματα, ο τουρισμός κατάφερε στο βάθος τετραετίας να φέρει στη χώρα αυτό που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης: παραπάνω επενδύσεις, άρα πραγματικό πλούτο και ανάπτυξη που επιστρέφουν εκεί όπου ανήκει: στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.