Την προτελευταία του προεκλογική συγκέντρωση πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Παλέ ντε Σπορ.

Στη συγκέντρωση δίνει το παρών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Αύριο η προεκλογική εκστρατεία θα κλείσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας που θα γίνει στο Θησείο.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του στην Θεσσαλονίκη ενώ θύμισε ότι είναι απόγονος Μακεδονομάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη συγκέντρωση πρόλογο της Κυριακής.

«Η Κυριακή που μας έρχεται θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ», είπε.

Για να κατακτηθεί η επενδυτική βαθμίδα έχει μια προϋπόθεση και μόνο: σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή

Ο πρωθυπουργός έκανε αναδρομή στα προηγούμενα 4 χρόνια και ιδιαίτερα στην κρίση της πανδημίας. «Παρά τις απανωτές δυσκολίες γίνονταν πράξη όσα είχαμε συμφωνήσει τον Ιούλιο του 2019», τόνισε ακόμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στον πρώτο απολογισμό «τα είπαμε και τα κάναμε».

«Μειώθηκαν 50 φόροι ανακουφίζοντας τους πολίτες, τόνισε και πρόσθεσε ότι αυξήθηκε το αφορολόγητο. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και μηδενίσαμε τον φόρο γονικής παροχής ώστε ο γονιός να μεταβιβάζει δωρεάν την περιουσία του στα παιδιά του. Δημιουργήθηκαν 300.000 νέες δουλειές και πλέον είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτή η τόσο κρίσιμη, επενδυτική βαθμίδα, για να κατακτηθεί έχει μια προϋπόθεση και μόνο: σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή, με άλλα λόγια κυβέρνηση της ΝΔ».

Είμαστε η μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Μέσα σε 4 χρόνια μια χώρα ξέφραγο αμπέλι μετατράπηκε σε κράτος με σύνορα στον αέρα, στην στεριά και την θάλασσα», είπε ακόμα. «Σε πείσμα ορισμένων ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο. Μια ασπίδα που στη μια της όψη έχει την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις στρατηγικές συμφωνίες της χώρας με Γαλλία και ΗΠΑ, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και τις συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με Ιταλία και Αίγυπτο αλλά και την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.

«Η Ελλάδα αλλάζει», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη. «Το Fly Over, το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο, το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, ο νέος προβλήτας στο λιμάνι και άλλα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Μετρό, το πιο όμορφο και σύγχρονο της Ευρώπης είπε ότι σύντομα θα το χρησιμοποιούν οι πολίτες. Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση γιατί το μετρό γίνεται πράξη και εσείς διαπιστώνετε την απόσταση ανάμεσα στα χειροπιαστά έργα και τους ζωγραφισμένους μουσαμάδες και την υποκρισία ότι θα καταστρέφονταν τα αρχαία μας. Όμως, η Θεσσαλονίκη έχει τώρα και μετρό και αρχαία.

«Το Μετρό δηλώνει ποιος είναι προοδευτικός στα λόγια και ποιος στις πράξεις. Εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας αλλά με τα έργα μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσουν οι δήθεν πατριώτες των κούφιων συνθημάτων από τους αληθινούς της πράξης και του αγώνα».

Σήμερα θα σας μιλήσω για το πολιτικό στοίχημα της πιο κρίσιμης αναμέτρησης της αντιπολίτευσης και τους πιο αδίστακτους αντιπάλους. Η νάρκη της απλής αναλογικής μπορεί να πάρει πολλές μορφές είπε όπως της παράταιρης συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πάρει ρεβάνς. Απέτυχε ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση. Ειδικά ως αντιπολίτευση είπε όχι παντού. Ακόμα και στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα κόβει ξανά 83 δισ. από το λεφτόδεντρο και ζητά ο αθεόφοβος δικαιοσύνη παντού, ενώ έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Νίκο Παππά.

Τώρα μας απειλεί κιόλας με προανακριτικές όπως με την Νοβάρτις. Δεν μασάμε! Είναι τζάμπα μαγκιές. Ας κοπιάσουν για να ξαναχάσουν».

«Έσπευσαν να διαγράψουν τον Κατρούγκαλο γιατί ήταν μαρτυριάρης»

«Στην αρχή ήθελε δίπλα του τον Βαρουφάκη και μετά την κυβέρνηση των ηττημένων και μετά ήρθε το κερασάκι στην τουρτα», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στον σάλο με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου. «Εσπευσαν να τον διαγράψουν. Γιατί ήταν μαρτυριάρης και είπε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε ακόμα. Όσοι σκέφτονται να μην ψηφίσουν να σηκωθούν να πάνε να ψηφίσουν. Δεν θα τους περάσει όμως. Θα μείνουν μόνοι στον μίζερο και σκοτεινό κόσμο τους.

Ακόμα και ο Διονύσης Σαββόπουλος που τόλμησε να πει την γνώμη του. Ίσως γιατί στους στίχους του κατά του λαϊκισμού είδαν τον εαυτό τους, είπε και απήγγειλε στίχους από τον Άγγελο Εξάγγελο. Λές και τα έγραφε για τον Τσίπρα πριν γεννηθεί. Είναι ντροπή τους να επιτίθενται στον αγαπημένο Νιόνιο της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός και τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διστακτικότητες. Εμείς οι Έλληνες αποφασίζουμε για την Ελλάδα μας, υπογράμμισε. Την Κυριακή το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες και μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν γεμίσει με ψηφοδέλτια της ΝΔ. Εμείς χωρίς κομματικές παρωπίδες θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Εξω από τα πολιτικά στεγανά που σκούριασαν, είπε. Πάμε μαζί να βάλουμε από εδώ το τρίποντο της μεγάλης νίκης, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.