Αύριο Τρίτη 2 Μαΐου αναμένεται η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Οι εργασίες της διάσκεψης ξεκίνησαν, μετά και την απόρριψη της αίτησης που είχε καταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, για εξαίρεση τριών δικαστών.

Αύριο το βράδυ αναμένεται από την Διάσκεψη Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Μαζί, θα κριθεί και η νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες».

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές.

Ηδη, το πρώτο μπλόκο από το Αρειο Πάγο ήρθε την περασμένη Πέμπτη και ήταν για το κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα σε βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα και ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα. Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στρέφεται κατά του Θάνου Τζήμερου, καταθέτοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον τίτλο «Εθνική Δημιουργία».

Το δεύτερο μπλόκο ήρθε μία ημέρα μετά και ήταν για το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, το οποίο «κόπηκε» με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Σε βάρος του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου ο κ. Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή, καταγγέλλοντας «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου. Η προσφυγή τελικά έγινε δεκτή, καθώς το κόμμα είχε ιδρυθεί αρχικά από τον Κ. Μπογδάνο.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο υπόμνημα κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Στη δήλωσή του το Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Ελληνες» στις ερχόμενες εκλογές. Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικο που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή.

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο είχε καταθέσει και το ΠΑΣΟΚ για το κόμμα Κασιδιάρη και σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε πως «θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ».