Στην αντεπίθεση περνά ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος , μέσω της συνηγόρου του, το κόμμα του κατέθεσε αίτηση  εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κρίνει την τύχη των «Ελλήνων».    

 Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» , Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητεί την αποχή τριών αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν το σκεπτικό  με το οποίο θα «κοπεί» το κόμμα από την εκλογική διαδικασία.

Στην περίπτωση που οι δικαστές δεν αποφασίσουν να απέχουν από την διαδικασία, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης, ζητεί την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.

Την αίτηση εξαίρεση θα εξετάσουν τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Για «υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση» των συγκεκριμένων αρεοπαγιτών έκανε λόγο η νομική παραστάτης του Βάσω Πανταζή σε δηλώσεις της στον Άρειο Πάγο.

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού  κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές. Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τις ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση» ανέφερε η κ. Πανταζή και συνέχισε λέγοντας «Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους. Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα».

Η συνήγορος του Ηλίας Κασιδιάρη σημείωσε πως η επίμαχη απόφαση «έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές». «Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστές αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά θέλουμε να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε  στο τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος» ανέφερε και συνέχισε πως «άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ ότι, ούσες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε τρίτη εξ αυτών, ούσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας».

«Ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον Άρειο Πάγο» κατέληξε η κ. Πανταζή.