Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου βρίσκονται αυτή την ώρα συνολικά τέσσερις προσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι δυο από τις επίμαχες προσφυγές αφορούν το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη και του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη που βρίσκονται σε αντιπαράθεση.

Ο κ. Μιχάκης αναφέρει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης «έκλεψε» το όνομα του δικού του κόμματος το οποίο, όπως υποστηρίζει , έχει κατοχυρώσει από το 2012. Μάλιστα, ζητεί μεταξύ άλλων, από τον Άρειο Πάγο να αναγνωρίσει το δικό του κόμμα ως δικαιούχο του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία  από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Από την πλευρά του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει ότι  κατά παράβαση της νομοθεσίας το κόμμα του Δημήτρη Μιχάκη χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας καθώς και ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την προσφυγή του κόμματος Κασιδιάρη η δήλωση συμμετοχής του κ. Μιχάκη στις εκλογές είναι προσχηματική και  δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις του αρμόδιου τμήματος  αναμένονται τις επόμενες ώρες.