Τα επόμενα βήματά της σχεδιάζει η Εύα Καϊλή, έπειτα από την αποφυλάκισή της με «βραχιολάκι» για την υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, όπως ανέφερε κι ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι, καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων.

Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβούλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που εντοπίστηκαν σπίτι της.

«Μεγάλη αγωνία της Εύας Καϊλή είναι τώρα να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο.

Έχει τεράστια αποθέματα δύναμης από το γεγονός ότι είναι αθώα. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να το αποδείξει», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος μετέφερε και μία δήλωση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με φήμες που την ήθελαν να έχει επαφές με άλλα κόμματα.

«Μύθοι, ψέματα και προσβλητικά αυτά που γράφονται ότι μιλούσα με κάποιο άλλο κόμμα, εγώ ήμουν ταγμένη στον χώρο μου», υποστηρίζει η 44χρονη πολιτικός, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά τη σχέση της πελάτισσάς του με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.