Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αποδομώντας την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για λεφτόδεντρα, ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις και καλώντας του πολίτες να συγκρίνουν το έργο που πέτυχε η ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια με αυτό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ευθείες βολές χθες από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, στον Αλέξη Τσίπρα εγκαλώντας τον ότι αντιγράφει από το παλιό ΠΑΣΟΚ το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», τον κατηγόρησε για διχαστικό λόγο και τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο, ενώ υποστήριξε ότι ενισχύει το δηλητήριο του πολακισμού, καθώς “δανείζεται” από το περιθώριο χυδαίους Μιθριδάτες.

Αυτοδυναμία μέσω διεύρυνσης

Με διακηρυγμένο το στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εκλογές της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου σε συνδυασμό με τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της ενισχυμένης αναλογικής στις 2 Ιουλίου ως μία ενιαία κάλπη, επισημαίνοντας την ανάγκη της κυβερνητικής σταθερότητας και ξορκίζοντας την κομματική σκοπιμότητα σε αντιδιαστολή με την εθνική αναγκαιότητα. Στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ υπηρετούμε το Έθνος «πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος τα πάντα επίκαιρα – όπως είπε – λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και μπορεί να αναδεικνύει την ανάγκη μιας μονοκομματικής κυβέρνησης, προκειμένου να λαμβάνονται γρήγορα και αποτελεσματικά κρίσιμες αποφάσεις, ωστόσο ρίχνει γέφυρες σε όσα στελέχη προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θέλουν να συστρατευτούν με τη γαλάζια παράταξη στον κοινό στόχο για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό σημαίνει διεύρυνση και στόχευση σε ευρύτερα εκλογικά ακροατήρια με στόχο την πολιτική κυριαρχία στις προσεχείς εκλογές.

Στο στόχαστρο οι αναποφάσιστοι

Να αναλογιστούν την κρισιμότητα της στιγμής για τη χώρα και την αστάθεια που προκαλούν οι εξωγενείς κρίσεις στη δεδομένη στιγμή καλεί τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι πίσω από το παραβάν δεν χωρούν επιπολαιότητες ή άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας και αυτό γιατί το όποιο λάθος δεν θα διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Στο πλαίσιο αυτό καλεί όσους παρότι ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2019 είναι τώρα διστακτικοί, να αναλογιστούν ότι μπορεί να έγιναν κάποιες αστοχίες, ωστόσο τηρήθηκε παρά τις δυσκολίες το προεκλογικό πρόγραμμα. «Κάποιες στιγμές σάς πληγώσαμε. Αλλά δεν σας προδώσαμε! Και σας βεβαιώνω πως κάθε φορά που σκοντάφτουμε, δεν θα πέφτουμε. θα αυξάνουμε την ταχύτητά μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αιχμές κατά Ανδρουλάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην προϋπόθεση που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση για τρίτο πολιτικό πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού. «Δεν είναι λύση ένας τίτλος που γράφει «συνεργασία» αλλά εννοεί παραλυσία» και πρόσθεσε: «οι πολίτες δεν μπορούν να αποφασίσουν στα τυφλά για κάποιον άγνωστο «Χ». αυτά δεν είναι σοβαρά. Και, δεν αντιστοιχούν στη κρισιμότητα των στιγμών».