Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο (31/3) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τη στιγμή που θα μπουν και επίσημα οι υπογραφές για την επέκταση του φράκτη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Σημειώνεται, πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σταματήσει η χρηματοδότηση των φρακτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, κάτι που έφερε την αντίδραση από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε πως «η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό».

Μητσοτάκης: Ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα

Περιοδεία στο Γέρακα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον φράχτη στον Έβρο όπου θα βρεθεί αύριο.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Μάλιστα αναφερόμενος στην τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο πρωθυπουργός είπε:

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες αλλά κρίση».