Να στείλει το μήνυμα ότι τα ποσοστά της πρώτης κάλπης της 21ης Μαΐου θα παίξουν καταλυτικό ρόλο σε επίπεδο κυβερνησιμότητας επιχειρεί ο πρωθυπουργός εξηγώντας στους πολίτες ότι οι πειραματισμοί μπορεί να οδηγήσουν είτε σε παρατεταμένη ακυβερνησία, είτε στη «γέννηση» μιας κυβέρνησης ηττημένων  – επαναφέροντας τον όρο τερατογένεση –  η οποία και θα αναλάβει τα ηνία της εξουσίας, παρότι πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ.

«Θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει» σημείωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γλυφάδα υπενθυμίζοντας σε όσους ετοιμάζονται να καταθέσουν την ψήφο διαμαρτυρίας τους, ότι μετά την έξοδο από το παραβάν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θεωρείται απίθανο και ανάλογα με το ποσοστό που θα έχει το κάθε κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας να μην επιστρέψει την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης και να συμφωνήσει στην δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25 ανατρέποντας ριζικά τα δεδομένα.

«Εδώ, ο κ. Τσίπρας συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ. Τι θα τον εμποδίσει να το πράξει με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Γιάνη Βαρουφάκη; Άλλωστε τους ενώνει κάτι πολύ ισχυρό. Το πάθος τους να φύγει από τη μέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωναν με έμφαση πηγές από την οδό Πειραιώς.

Για τον λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου έχει ονομάσει την πρώτη κάλπη «μητέρα των μαχών», καθώς θεωρεί ότι αυτή είναι που θα κρίνει πολλά, ζητώντας από τους πολίτες να κλείσουν ερμητικά την πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις.

«Ο στόχος είναι όχι απλά να τερματίσει πρώτη η ΝΔ το βράδυ της 21ης Μαΐου αλλά να έχει μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζαν χαρακτηριστικά. Και επισημαίνουν ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να διαβεβαιώνει ότι δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων όπως την έχει «βαφτίσει», ωστόσο ουδείς μπορεί να προδιαγράψει προθέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις όταν το επίδικο είναι μία θέση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελάχιστες εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτια

Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ βάζει τις τελευταίες πινελιές και πολύ σύντομα θα γνωστοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος με εκείνο του Επικρατείας το οποίο θα συνταχθεί από τον πρωθυπουργό να ανακοινώνεται μετά το Πάσχα. Πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι παρότι τα ονόματα κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό δεν αποκλείεται να δούμε πρόσωπα τα οποία θα ενσαρκώνουν την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κυβέρνησης από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα.

Η επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα 24ωρων. Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης που ηγούνται της συγκρότησης των ψηφοδελτίων είναι σχεδόν έτοιμοι. Χθες, ανακοινώθηκαν άλλα δυο ονόματα, αυτό του πρώην Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Ηλεία και της Σέβης Βολουδάκη, χήρας του Μανούσου Βολουδάκη ο οποίος έφυγε από την ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο νικημένος από τον καρκίνο. Στην Ηλεία θα είναι επίσης υποψήφιοι οι Λευτέρης Βαρουξής και Νίκος Καλάκος αλλά και οι νυν βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ανάμεσα σ’ εκείνους που κλείδωσαν και αναμένεται να ανακοινωθούν είναι ο Νίκος Βλαχάκος στην Α’ Πειραιά, ο Γιάννης Γιάτσιος στα Γρεβενά και η Κατερίνα Κατσιμπάρδη στην Ανατολική Αττική. Επίσης, έτοιμο στο 100% είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες. Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την οδό Πειραιώς και έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Εκεί, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας. Τα νέα ονόματα είναι αυτό του Μάρκου Καφούρου και της Δέσποινας Πρίνια όπως και της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθής Χαλκιά. Στη Μεσσηνία άλλο ένα όνομα που μπήκε στην λίστα είναι της επιχειρηματία στον τουρισμό, Πέγκυς Νίκα-Παναγάκου ενώ στην Κόρινθο, κατά πληροφορίες, “κλειδώνει” αυτό της γιατρού Μαρίας Παπακωνσταντίνου.

 Οι εκκρεμότητες και ο Κώστας Καραμανλής

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα είναι αυτή με την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει τις αποφάσεις του για το αν θα κατέβει υποψήφιος και όλα συγκλίνουν στο ότι θα τεθεί στην κρίση του λαού των Σερρών.

Επίσης, στην Εύβοια μετά την «καρατόμηση» της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, αναζητείται μια γυναίκα, ενώ πρέπει να λυθεί και το θέμα αν στη Δυτική Αττική θα είναι υποψήφιος ο Σταμάτης Πουλής ή ο Ανδρέας Τσώκος, με τον πρώτο να φαίνεται πως έχει ισχυρό  προβάδισμα.