Συζητήσεις ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να προκαλεί η νέα φανέλα της εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου που έκανε μια εξαιρετικά καλή εμφάνιση στα προκριματικά του Euro 2024 κερδίζοντας με 3 – 0 εκτός έδρας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Γιβραλτάρ.

Αρχικά ο εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας φέρει «αγκυλωτές απολήξεις. «Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού…», έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες». Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κ. Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις» αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα, δύο ακόμη πολιτικά πρόσωπα της χώρας εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη φανέλα, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

«Όπως είδα τη φανέλα, δεν μου φάνηκε πολύ καλόγουστη. Δεν μου άρεσε, με παραξένευσε», είπε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ερωτηθείς εάν και εκείνος βλέπει στην εμφάνιση αγκυλωτό σταυρό, απάντησε πως «οι τηλεθεατές μπορούν να δουν μόνοι τους και να κρίνουν».

«Μα φαίνεται… Ό,τι και να πούμε, με ξεπερνάει πως κάποιος κοίταξε τη φανέλα και δεν του ήρθε αυτός ο συνειρμός. Δεν είναι θέμα αισθητικής. Βλέπουμε τη σβάστικα. Εγώ μόλις είδα τη φανέλα, λέω “παλαβώσανε”. Βλέπω τη φωτογραφία όπως και εσείς, είναι σοκαριστική. Μου κάνει εντύπωση που πέρασε από κάποια φίλτρα. Κάποιοι άνθρωποι την είδαν» είπε από την πλευρά του και ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε μετά το 22:50: