Απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τα έργα ασφάλειας των σιδηροδρόμων και την πρόσληψη του σταθμάρχη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι ώρες είναι δύσκολες, όμως από τις δημοσιογραφικές έρευνες προκύπτουν δύο κρίσιμα ερωτήματα που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις», αναφέρει σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου.

Τα δύο ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη, είναι τα εξής: «Το πρώτο σε σχέση με τη σύμβαση ελληνικού Δημοσίου με την ΤΡAIΝΟΣΕ. Γιατί τελικά διαγράφηκε η υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου να ολοκληρώσει τα έργα ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια στην ιδιωτική εταιρεία;».

Και συνεχίζει: «Το δεύτερο (σ.σ. ερώτημα) σχετικά με το μοιραίο σταθμάρχη. Πώς τοποθετήθηκε σε μία κομβική θέση παρανόμως, ενώ το όριο ηλικίας δεν του το επέτρεπε; Τι κρύβεται πίσω από τη φωτογραφική υπουργική απόφαση;» Η κ. Τσαπανίδου τονίζει ότι «οι συγκεκριμένες ειλικρινείς απαντήσεις συνιστούν σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειές τους, στην αλήθεια».

Δείτε το βίντεο με όσα είπε η κ. Τσαπανίδου: