Είναι το ελάχιστο ευχαριστώ αυτή η εκδήλωση για όσα έχετε προσφέρει στο ΕΣΥ, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους υγειονομικούς τονίζοντας ότι έκαναν και υπέρβαση ψυχής.

Θυμήθηκε όταν βρέθηκε στα τέλη του 2020 στο Νταβός όταν κανείς δεν μιλούσε για την πανδημία του κορονοϊός. «Έξι εβδομάδες αργότερα πήραμε την απόφαση να “κλείσουμε” την χώρα εξαιτίας μιας πανδημίας όμοια της οποίας δεν είχαμε συναντήσει και κανέναν υγειονομικό σύστημα στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμήθηκε τις καθημερινές συσκέψεις με την επιδημιολογική παρακολούθηση της χώρας μετά το πρώτο κύμα όταν ελέγξαμε την έξαρση και προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με κρεβάτια ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών αλλά και εκπαιδεύοντας καλύτερα το προσωπικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι επενδύσεις σε υποδομές γίνονται και θα γίνουν και άλλες, και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για την υγεία θα είναι 5,9 δισ. ευρώ.

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι σήμερα 108.000 και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε με παρεμβάσεις στα κέντρα υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα καταφέραμε καλύτερα από όσο φανταζόμασταν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση βράβευσης των υγειονομικών

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και την υγιεινή ζωή και επανέλαβε ότι η μέρα σήμερα ανήκει στους υγειονομικούς.

Μέσα από την σεμνή τελετή θέλουμε να τιμήσουμε τον καθένα και την καθεμία χωριστά, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι θα ήθελε όλοι οι εργαζόμενοι που έκαναν τεράστια υπέρβαση να δουν τους εαυτούς τους στα πρόσωπα που βραβεύονται σήμερα.

Πετύχαμε μαζί κάτι εξαιρετικό, είπε και πρόσθεσε ότι την περίοδο της πανδημίας τα καταφέραμε καλύτερα από όσο φανταζόμασταν. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε αν δεν υπήρχε η υπερπροσπάθεια από τους εργαζόμενους. Εσείς, κάνατε την διαφορά, είπε.

Εργαζόμενοι στο τεχνολογικό προσωπικό και την καθαριότητα όλοι δούλεψαν σαν μια ομάδα υπό την καθοδήγηση των δυο διαδοχικών ηγεσιών του υπουργείο υγείας και πετύχαμε το καλύτερο δυνατό. Μαθαίνοντας από τα λάθη μας προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, είπε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός.