Η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Κατάρ, θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη (16/2) ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για τρίτη φορά, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα βρεθούν επίσης ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Μαρκ Ταραμπέλλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

Ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.