«Ό,τι και να πει σήμερα ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι για την Εύα Καϊλή, θα είναι ένα αφήγημα» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης στο σκάνδαλο Qatargate, κατηγορώντας τα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι διαρρέουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση. «Δεν ανησυχούμε για τα όσα θα πει ο Παντσέρι. Η αστυνομία των Βρυξελλών τον παρακολουθούσε έξι μήνες πριν τον συλλάβουν, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν με ποιους συνομιλούσε και με ποιους είχε δοσοληψίες» τόνισε ο δικηγόρος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Υποστήριξε μάλιστα ότι από την παρακολούθηση του Παντσέρι δεν προκύπτει ότι είχε επαφές με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος, προκειμένου να «σώσει» την κόρη του και τη γυναίκα του, θα κάνει τα πάντα. «Είναι βέβαιο ότι για να κάνει νομική συμφωνία και να μπορέσει αντί για 5 χρόνια να πάει στην φυλακή ένα χρόνο, θα δώσει στοιχεία και για την Καϊλή, αλλά θα είναι αλήθεια αυτά που θα πει; Ο Παντσέρι είναι αφερέγγυος, θέλει να βλάψει πολλούς ευρωβουλευτές. Θεωρώ δεδομένο ότι θα αναφερθεί στην Εύα Καϊλή, αλλά τι αξία έχει η κατάθεση αυτή; Δεν στοιχεία εναντίον της, γιατί ποτέ δεν είχε καμία συναλλαγή μαζί της. Ό,τι και να πει θα είναι ένα αφήγημα. Η συμφωνία που έχει κάνει ο Πατσέρι θα καταρρεύσει, στο τέλος και θα πάει φυλακή.»

Υποστήριξε επίσης ότι η κυρία Καϊλή είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και «τα αποθέματα δύναμης και θάρρους λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός».