Στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε πριν από λίγη ώρα και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του για την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους, ο κ. Μπογδάνος σημείωνε: «Κανείς δεν εγείρει το ζήτημα εάν έχουμε ή δεν έχουμε βασιλεία. Απλά η ασέβεια και η παράβαση των κανόνων δεν ήταν ανάγκη να σημειωθούν σε μία τόσο υψηλή περίσταση. Πρώην αρχηγός κράτους, ο οποίος είναι συνταγματικός, σύννομος και νόμιμος αρχηγός κράτους κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους, αυτό λέει το πρωτόκολλο».

Σημείωσε μάλιστα, πως στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να κηδεύσει τον τέως βασιλιά με τιμές αρχηγού κράτους, είχε και άλλες εναλλακτικές. «Θα μπορούσε να ταφεί με δημοσία δαπάνη, τόσοι πολιτικοί έχουν ταφεί έτσι…θα μπορούσε να ταφεί με τιμές Ολυμπιονίκη…με στρατιωτικές τιμές, ήταν στρατιωτικός, ήταν στον στρατό ξηράς, ήταν απόφοιτος της σχολής Ναυτικών Δοκίμων» είπε.

«Η απόφαση ήταν πολιτική, υπήρχαν τρόποι να κηδευτεί με ευπρέπεια» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.