Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη για ακόμη έναν μήνα και ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν μίλησε στην ΕΡΤ, εξηγώντας γιατί αποφασίστηκε να παραμείνει στη φυλακή αλλά και γιατί δεν έκανε έφεση.

«Είναι μία δύσκολη υπόθεση και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση των βελγικών αρχών εκ των υστέρων, είναι μια υπόθεση που ακόμα ερευνάται άρα θα ήταν πολύ δύσκολο κάποιος δικαστής να πει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής αποδεικτικού υλικού» είπε και συνέχισε: «Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του».

Γιατί δεν έκανε έφεση

«Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».

Γιατί αποφασίστηκε η παράταση της προφυλάκισης

Δύο πράγματα μέτρησαν στην απόφαση της παράτασης της προφυλάκισης της κ. Καϊλή, σύμφωνα με τον κ. Ομράν. «Το πρώτο είναι ότι συνεχίζεται η έρευνα και μάλιστα επεκτείνεται και σε άλλους ευρωβουλευτές που εμπλέκονται και δεύτερο ο όγκος του αποδεικτικού υλικού. Οι βελγικές αρχές έχουν δημιουργήσεις τις διασυνδέσεις τους, νομίζω ότι αυτό το οποίο ελέχθη θα πιθανότητα φυγής της ευρωβουλευτού δεν είναι ρεαλιστικό».