Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν με τις αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή.

«Η κ. Εύα Καϊλή είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση προσώπου το οποίο δρα με βάση το δίπολο εξουσία – χρήμα» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΕΡΤnews. Και πρόσθεσε: «Πολιτικά και ιδεολογικά ανήκει στο χώρο αυτό που ονομάζεται ακραίο κέντρο. Λειτουργεί ως πρωθιέρεια του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, πρωτοστάτησε χωρίς να διστάσει σε εκδηλώσεις με ακροδεξιά στοιχεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε σε επιδόματα σε τεμπέληδες και στη συνέχεια έκανε αυτή την ανατριχιαστική δήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα και τα δικαιώματα της ανθρώπινης ύπαρξης στο Κατάρ. Όλο αυτό το συνονθύλευμα δεμένο με μία ΜΚΟ στην οποία ήταν ο σύντρόφός της και, ω της ειρωνείας, είχε δημιουργηθεί για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας κρατήσουμε ως μήνυμα το ότι από το θρίαμβο και την αλαζονεία μέχρι την πολιτική απαξίωση και τελικώς εξαφάνιση είναι πολύ σύντομη διαδρομή.

Κατά τη βουλευτή Άρτας «η κ. Καϊλή παρακολουθήθηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Παρακολουθήθηκε για ποινικά θέματα διαφθοράς. Οποιοσδήποτε δρα μέσα σε τέτοια κυκλώματα χρηματισμού και ποινικά κολάσιμων πράξεων εμπίπτει στην αρμοδιότητα της αστυνομίας έργο της οποίας είναι η παρακολούθηση και η εξάρθρωση του εγκλήματος. Τι απεδείχθη λοιπόν στην περίπτωση Καϊλή; Ότι όταν οι κυβερνήσεις δεν βάζουν προσκόμματα στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη τότε οι επιχειρήσεις διενεργούνται άψογα και αποτελεσματικά».

«Από την άλλη πλευρά ο ρόλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, συνέχισε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι διαφορετικός. Η  ΕΥΠ ασχολείται με οτιδήποτε και οποιονδήποτε σχετίζεται με εθνική απειλή. Άρα, καλό είναι να μην επιχειρούνται τέτοιοι συμψηφισμοί στην απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, αντιπάλων  και υπουργών της. Αυτά συμβαίνουν ενόσω η χώρα ταλανίζεται εδώ και μήνες από το  σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με κέντρο το Μαξίμου. Προστέθηκε σε αυτό, το σκάνδαλο της συγκάλυψης και ακολούθησε ο πρόσφατος νόμος για την ΕΥΠ με τον οποίο επιχειρούν να διασφαλίσουν και νομικά ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αν ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης ή ο κ. Χατζηδάκης αποτελούν εθνική απειλή».