Για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατηγορείται η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Σαιν-Ζιλ.

Τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που όλα αυτά ισχύουν; Ποια μπορεί να είναι η ποινή της; Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος μίλησε στον ΣΚΑΪ, υποθετικά, όπως επισήμανε. «Αυτό είναι που δεν γνωρίζω γιατί είναι ένα γεγονός που το αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά ως Έλληνες, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε σχετικά με το αν η Εύα Καϊλή θα δικαστεί στο Βέλγιο. «Δεν ξέρω με ποιο δίκαιο θα δικαστεί, εάν φτάσουμε εκεί» επισήμανε.

Αν ήταν εδώ «έχουμε τη δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και αν είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που χρειάζεται τρία τουλάχιστον φυσικά πρόσωπα. Τι σημαίνει δωροδοκία, δωροληψία εν προκειμένω: ότι κάποιος δίνει και παίρνει χρήματα που αντίκειται στο επάγγελμά του. Το ξέπλυμα έπεται. Όταν είναι υπάλληλος και αντίκειται στα καθήκοντά του έχει μέχρι 10 έτη. Αν όμως το κάνει κατ’ επάγγελμα έχει τουλάχιστον 10» επισήμανε ο κ. Καπερνάρος.