Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στην Άρτα και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί διέξοδος στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί.

«Είναι η ώρα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ» και τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα να πορευτούμε μαζί. Να πάρετε όλοι και όλες τη θέση σας δίπλα στο ΚΚΕ στους αγώνες, σε όλες τις μάχες παντού και στις εκλογές με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία. Για να ανασάνει ο λαός από τη σημερινή μαυρίλα».

Επίσης, υπογράμμισε πως η μάχη δίνεται με τον λαό, γιατί με δική του δράση και κινητοποίηση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί κάτι θετικό να προκύψει, ενώ αναφέρθηκε στις 5 τροπολογίες που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και απορρίφθηκαν.

«Μέσα σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χωρίς συζήτηση πέντε τροπολογίες που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού. Την τροπολογία, για την παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, την απέρριψαν. Την τροπολογία, για την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, την απέρριψαν… Όμως εμείς δεν σταματάμε εκεί.. Γι αυτό και συνεχίζουμε».