Στο στόχαστρο του Ερντογάν μπήκαν όσοι «στηρίζουν την Ελλάδα δίχως κανένα όριο, για να κάνει τις παρενοχλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο». Ο Τούρκος πρόεδρος τα βάζει με ΗΠΑ, ΕΕ και κάθε σύμμαχο του ΝΑΤΟ που, όπως λέει, στηρίζει την Ελλάδα.

 «Δεν θα αποδεχθούμε όσους στηρίζουν την Ελλάδα δίχως κανένα όριο, για να κάνει τις παρενοχλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Το είπα πριν από λίγο, είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, ωραία ναι, όμως ενώ είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, εξοπλίζεις τα νησιά της Ελλάδας με όπλα και αεροσκάφη. Εμείς ακόμη μέχρι και τώρα δεν καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα των F-16. Δεν μπορέσαμε να το λύσουμε, αφού έχουμε δώσει και χρήματα» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε κατά της Ευρώπης επειδή όπως είπε «κρυφά και φανερά στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία». «Είναι δύσκολο να ονειρευτούμε ένα κοινό μέλλον με την Ευρώπη που κρυφά και φανερά στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία, που προστατεύει και φιλοξενεί τους τρομοκράτες και σε κάθε θέμα που αφορά τη χώρα μας βρίσκεται απέναντι μας. Να το πω ξεκάθαρα πως δεν θα ξεχάσουμε πως αφεθήκαμε μόνοι στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας που αφορά την ενότητα της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Χιλιάδες νταλίκες γεμάτα όπλα, οπλικά συστήματα εστάλησαν στα νότια σύνορα μας προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις και η χώρα που τα έστειλε είναι αυτή που είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Ναι, αλλά αφού είμαστε στο ΝΑΤΟ, πώς στέλνεις στους τρομοκράτες τόσα όπλα, οπλικά συστήματα και οχήματα;» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.