Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς την αλβανική πλευρά προκειμένου να επεκταθεί το ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας ζητούν τα μέλη της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940-41, ενόψει της επίσκεψης των δύο ανδρών στη γειτονική Αλβανία το διήμερο 6 με 7 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή της Ένωσης, που τελεί υπό τον πρώην υπουργό, πάλαι ποτέ Αντπρόεδρο της Βουλής και επί χρόνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιο Σούρλα, αναφέρεται πως «το 2019 η αλβανική κυβέρνηση παραχώρησε έκταση δέκα στρεμμάτων για την επέκταση του ελληνικού Στρατιωτικού νεκροταφείου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας. Συγχρόνως, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θ’ αρχίσουν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες. Η ελληνική πλευρά κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ενώ πέρασαν τέσσερα χρόνια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες με συνέπεια να μην καθίσταται εφικτός ο ενταφιασμός των οστών των μαχητών, που περισυλλέγονται από τα πεδία της μάχης, λόγω της πληρότητας των Κοιμητηρίων.

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, που επί δεκαπέντε χρόνια καταβάλλει προσπάθειες αποκατάστασης με τους άταφους πεσόντες ζητά την παρέμβασή σας προς την αλβανική πλευρά για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης των εγκαταστάσεων του Κοιμητηρίου».