Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθήσεων, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον συνάδελφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παύλο Πολάκη, να λογομαχούν επί διαδικαστικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης φέρεται να εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Μαρκόπουλο φωνάζοντάς του «βούλωσέ το ηλίθιε» και τον βουλευτή της Ν.Δ. να απαντά «δεν σε φοβάμαι» και πως διαπράττεται πολιτική αλητεία

Τα μέλη της Επιτροπής που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα ζήτησαν την αποβολή του Κρητικού πολιτικού από την αίθουσα, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα.

Μετά την επίλυση των διαδικαστικών ζητημάτων, αναμένεται να τοποθετηθεί στην Επιτροπή ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ δεν είναι παρόντες οι 3 επιχειρηματίες που έχουν κληθεί για την ίδια υπόθεση.

Παράλληλα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή πραγματοποιήθηκαν και δύο ψηφοφορίες επί της διαδικασίας οι οποίες με 10 ψήφους έναντι 9 αποφασίστηκε η συνεδρίαση να είναι μυστική αλλά και να μην υπάρξει βίαιη προσαγωγή των προσώπων που θα κληθούν για ακρόαση. Θυμίζουμε ότι η αναλογία των μελών της Επιτροπής είναι ακριβώς αυτή. Δέκα βουλευτές έχει η ΝΔ και 9 τα κόμματα της αντιπολίτευσης.