Την άρση ασυλίας του βουλευτή του κόμματος ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη εισηγείται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το μέλος του εθνικού κοινοβουλίου είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των εφοπλιστών, για το θέμα της μεταφοράς του ρωσικού πετρελαίου».

Όπως είχε τονίσει ο κ. Γρηγοριάδης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη, «το βέτο που δεν έβαλαν πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις για να προασπίσουν τους Έλληνες από την πείνα και τη φτώχεια, το βάλατε προχθές για τους Έλληνες εφοπλιστές, μην τύχει και κακοπάθουν! Οι εφοπλιστές έχουν μέσα ενημέρωσης. Έχει ο κ. Μαρινάκης το «MEGA», «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ». Έχει ο κ. Αλαφούζος το «ΣKAΪ», την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Έχει ο κ. Βαρδινογιάννης τον «ALPHA» και το «STAR» [….] Οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων λοιπόν, που σε κάνουν «πουτινάκι» μόλις πεις οποιαδήποτε ελεύθερη γνώμη σου για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το ουκρανικό πρόβλημα –την εισβολή δηλαδή της Ρωσίας στην Ουκρανία – τον μήνα Απρίλιο, μετέφεραν το 50% του ρωσικού πετρελαίου στον κόσμο».

Για μια ακόμη φορά πάντως αποτυπώθηκαν τα προβλήματα ασυνεννοησίας που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό στο κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς αν και ο κ. Γρηγοριάδης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του προκειμένου να φθάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Μαρία Απατζίδη καταψήφισε. Αργότερα πάντως η βουλευτής απέδωσε την κίνησή της αυτή σε λάθος εκ παραδρομής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ κατά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 εξαιτίας της θέσης που έλαβε η κ. Απατζίδη.