Για την υπόθεση που απασχολεί το πανελλήνιο και τις πολιτικές προεκτάσεις που έχει πάρει ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για την υπόθεση είπε ότι «η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη αυτά τα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα. Η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της έχει στη διάθεσή της νομοθετικά εργαλεία και αυστηρότερες ποινές. Θα μεριμνήσουμε για την τύχη του 12χρονου παιδιού και των υπολοίπων».

Ο κ. Οικονόμου μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την αθλιότητα και τους χυδαίους υπαινιγμούς για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Μόνο μια λέξη έχω να πω: Κατάντια!»

Για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των 213 που ζητά η αντιπολίτευση είπε: «Αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατάντια. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΑΣ και η δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Είναι κατάντια να υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηση να παρακινήσει τον οποιοδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει το όνομα ενός βιαστή. Κατάντια!».

Οικονόμου για πλαφόν: «Θα επιμείνουμε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων»

Να μην χαθεί άλλος χρόνος, να αξιολογηθούν και να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας για την ενεργειακή κρίση ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το θέμα του πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να στηρίξουν τις κυβερνήσεις στην μάχη κατά της ακρίβειας.

«Θα επιμείνουμε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων», τόνισε και χαρακτήρισε θετικό βήμα την επιστολή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.