Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε νέο του παραλήρημα είπε πως «η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο και η ΕΕ δεν αντιδρά».

«Η αλόγιστη υποστήριξη όπλων δεν θα αποφέρει καλά αποτελέσματα για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτοί που το επιτρέπουν δεν κάνουν σωστή δουλειά. Η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια της ΕΕ» ανέφερε στις νέες προκλητικές του δηλώσεις ο Τσελίκ.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Ερντογάν συμπλήρωσε στο παραλήρημά του: «Πού θα μιλήσεις για συνείδηση ​​και νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ… γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι συγχωρεί τη σφαγή».

«Τον Δένδια μην το παίρνετε πολύ στα σοβαρά»

Επίσης, στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο Τσελίκ ανέφερε πως «αν η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση ομιλίας για έξι μήνες ή για έναν χρόνο στον Δένδια, αυτό θα εξυπηρετήσει τη μείωση της έντασης».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ένας από τους παράγοντες της κρίσης είναι αυτές οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών», και ισχυρίστηκε ότι όταν η τουρκική πλευρά θέτει στο τραπέζι τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ανέφερε ότι «οι υπουργοί στην Ευρώπη και οι ακόμα ανώτεροι αξιωματούχοι, λένε πως οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές».

Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν είπε ότι Έλληνες πολιτικοί, στους οποίους έχουν γίνει παράπονα, απαντούν στους Τούρκους συνομιλητές του: «Τον Δένδια μην το παίρνετε πολύ στα σοβαρά, Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της απληστίας του προς την εσωτερική πολιτική. Ανοιχτά το λένε πως αυτά τα κάνει για να χειραγώγηση την εσωτερική πολιτική και για να προβληθεί ο ίδιος σε αυτήν»