Στην ανάγκη λήψης περαιτέρω πρωτοβουλιών προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα μας έναντι της ενεργειακής κρίσης και της διεθνούς ύφεσης θα εστιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει σήμερα στη μια το μεσημέρι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολιτικός αρχηγός αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και το σόου ψευδολογίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και βέβαια θα κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση που τον αφορά προσωπικά, αυτή της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναμένεται να τονίσει πως θα συμβάλει με συγκεκριμένες κινήσεις θεσμικού χαρακτήρα στην αποτροπή τυχόν συγκάλυψης όσων ευθύνονται για την επισύνδεση.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης από το βήμα της ΔΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένει μια εκ νέου τοποθέτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου για τα «ζητήματα Δημοκρατίας». Ειδικότερα, όταν είχε ερωτηθεί για μια πιθανή συνάντηση με την κ. Σακελλαροπούλου, είχε δηλώσει ότι θα επιδιώξει τη συνάντηση «διότι πρέπει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία είναι εγγυητής του πολιτεύματος, να βοηθήσει για την ομαλοποίηση του πολιτικού κλίματος». Είχε μάλιστα ταχθεί εναντίον του κλίματος συνωμοσιολογίας και των διχαστικών διλημμάτων που «οδηγούν στη συγκάλυψη» και είχε επισημάνει τη βαρύτητα των δηλώσεων της Προέδρου της Δημοκρατίας που προέρχεται συν τοις άλλοις από την κοινότητα των ανώτατων δικαστικών λειτουργών για την πρόσφατη εξέλιξη- «δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ένας αντισυνταγματικός μιθριδατισμός, ο οποίος κάνει το Σύνταγμα να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τη διάκριση εξουσιών και τα ανθρώπινα δικαιώματα».