Το πρωί της Τετάρτης (21/9) θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ είχε ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.30 και διεκόπη λίγο πριν τις 18:00, σήμερα (20/9).

Ορισμένα μέλη της Εξεταστικής ισχυρίζονται ότι ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε ότι η ΕΥΠ προσκαλεί την ΑΔΑΕ σε κάθε διαδικασία καταστροφής ψηφιακού υλικού επισυνδέσεων και πως η τελευταία πρόσκληση έγινε στις 5 Μαΐου. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση είχε γίνει σχεδόν 2 μήνες (29 Ιουλίου 2022) μετά την τελευταία καταστροφή υλικού.

Άλλα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο, σημειώνουν ότι ο Χρήστος Ράμμος είπε ότι η καταστροφή του ψηφιακού αρχείου της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου 2022, την ημέρα που η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνεδρίαζε εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου με το Predator.

Αυτές οι πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επισήμανε ότι η ΕΥΠ είχε απροθυμία συνεργασίας και έκανε προσπάθειες υπεκφυγής και απόκρυψης της αλήθειας.

Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη ως την μεγαλύτερη επέμβαση στον ιδιωτικό βίο και πως ο ίδιος προτίθεται να συνεχίσει την έρευνα.