Για «βόμβα μεγατόνων» κάνουν λόγο τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη που παραδέχθηκε ότι επί των ημερών του, που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας

Όπως ανέφεραν, φαντάζει αδιανόητο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να διαπραγματεύεται την πώληση τριών ελληνικών νησιών έκτασης 15.000 στρεμμάτων σε εταιρεία αλλοδαπών συμφερόντων που ο ίδιος φέρεται να ήταν διαχειριστής και να μην «ιδρώνει» το αυτί του Αλέξη Τσίπρα, μόλις του γνωστοποιείται το σκάνδαλο. «Δεν πρόκειται απλώς για οσμή σκανδάλου, αλλά για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είχε πει ότι παρακολουθούνταν ο κ. Πιτσιόρλας επειδή διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε ξένα συμφέροντα συνδεδεμένα με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και της οικογένειας Άσαντ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας του για «έναν τεχνοκράτη», χωρίς να αναφερθεί το όνομα του κ. Πιτσιόρλα, με τον τότε πρωθυπουργό να ζητά τη συνέχιση της παρακολούθησης και πως εάν προκύψουν επιλήψιμα στοιχεία, να προσκομιστούν στη Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την κατάθεση του κ. Ρουμπάτη δήλωσε πως: «Τηρώντας πλήρως τη διαδικασία του απορρήτου σε ό,τι αφορά την υπόθεση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ. μπορούμε να δηλώσουμε με όσα ακούσαμε από τον κ. Ρουμπάτη, τον τέως διοικητή στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, πως πραγματικά φρίξαμε, κάποιοι από σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπόθεση έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική τροπή».