Για τη παιδεία συζήτησαν νωρίτερα σήμερα η αρμόδια υπουργός, ‘Αννα Διαμαντοπούλου και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Οι δηλώσεις και των δύο τους μετά έδειξαν ότι υπάρχει πνεύμα συνεργασίας για τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση.

«Συζητήσαμε με την κυρία Μπακογιάννη, για την ουσία των αλλαγών που είναι αναγκαίες στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Είχαμε μια ουσιαστική και θετική συνάντηση. Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, οι ακαδημαϊκοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι, θα κριθούν όλοι απο τις προτάσεις τους για να αλλάξουμε την Παιδεία. Η αλλαγή στην Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και ανάγκη, που δεν μας την επιβάλλει κανείς. Εχουμε την ευθύνη και τη δυνατότητα να την ορίσουμε μόνοι μας», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η κυρία Μπακογιάννη, ανακοίνωσε οτι η Δημοκρατική Συμμαχία, θα συμμετάσχει στον διάλογο και τόνισε ότι το κείμενο των αλλαγών, είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν και χρειάζεται επεξεργασία στις λεπτομέρειες του. «Πρέπει όλοι να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να έχει σήμερα, αυτό το επίπεδο παιδείας. Μπορούμε και καλύτερα» κατέληξε.

Την κ. Μπακογιάννη συνόδευε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Υφαντής που εκπροσωπεί τη Δημοκρατική Συμμαχία για τα θέματα παιδείας.