Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο συνέδριο που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αναλυτικά σήμερα:

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή

Σήμερα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ημερίδα για την πολιτιστική κληρονομιά και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την προστασία και διπλωματική προσέγγιση των πολιτιστικών θησαυρών καθώς και τις προσπάθειες διεθνούς συνεργασίας πραγματοποιείται ημερίδα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, μεθαύριο Παρασκευή.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ενω θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών μελετών καθηγητής Η. Κρίσπης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στ. Ταμβάκης.

Γεύση και ακτιβισμό συνδυάζει επί τέταρτη συνεχή χρονιά η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνοντας σήμερα τη δράση «Taste For Justice» που θα πραγματοποιηθεί σε 35 εστιατόρια της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αρχίζει σήμερα στα Σκόπια η τέταρτη τριήμερη συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Βαλκανική Χερσόνησο με θέμα: «Πρασινίζοντας τις οικονομίες των Βαλκανίων». Από τους Οικολόγους-Πράσινους θα συμμετάσχει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με στέλεχη του κόμματος. Οι άλλες συνδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη αντιστοίχως.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο επιχειρηματίας, Παύλος Ψωμιάδης.

 Στις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, ημερίδα των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ με προσκεκλημένους τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας και θέμα: «Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στις 9:30 π.μ. στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2010 για την Ελευθερία της Σκέψης καθώς και το Βραβείο LUX για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Μαθητές και φοιτητές έχουν προσκληθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό στο Auditorium του Ινστιτούτου.

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, θα έχει σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η μετάβαση στη νέα αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στην εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Στις 12:15 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στις 4 μ.μ στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τους απολυμένους στο ΜΕΤΡΟ.