Για τη σύνδεση που έκανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή με τους χαρακτηρισμούς Βερναρδάκη και την επίθεση στο Real Group ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο πρωθυπουργός», είπε, «ανέδειξε με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ευτέλεια και την απρέπεια που έχει επιλέξει για να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αυτός ο φανατισμός και οι ακρότητες μπορεί να οδηγήσουν σε περιστατικά που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους. Ο πρωθυπουργός αυτό ανέδειξε. Θα είχε την ευκαιρία και την δυνατότητα ο κ. Τσίπρας αντί να είναι με τον κ. Λυμπερόπουλο να πάρει αποστάσεις. Αντίθετα είδαμε την ταχύτητα με την οποία επιβεβαιώθηκαν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός δια της ανάρτησης του κ. Πολάκη που δείχνουν ότι σκοπός τους είναι η τοξικότητα, η πόλωση, ο ευτελισμός και ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής μας ζωής».

«Η χώρα μας είναι προετοιμασμένη και για πλήρη διακοπή του φυσικού αερίου»

«Η χώρα μας είναι σε ετοιμότητα για την ενεργειακή ασφάλεια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στην πιθανή διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία από τον Nord Stream 1 είπε ότι η Ευρώπη προσπαθεί να θωρακιστεί και η χώρα μας προετοιμάζεται από καιρό για την αντιμετώπιση ακόμα και πλήρους διακοπής. Ως παραδείγματα έφερε την αποθήκευση και προμήθεια LNG από την Ιταλία με αντίστροφη ροή και την μαζικότερη χρησιμοποίηση ντίζελ και λιγνίτη.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι πολιτικές μας δημιουργούν ένα περιβάλλον σταθερότητας και χρειάζεται όλοι να αλλάξουμε την ενεργειακή μας κουλτούρα.

Power Pass: Από αύριο Παρασκευή η καταβολή των χρημάτων

Ξεκινά από αύριο Παρασκευή η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μέσω του Power Pass όπως ανακοίνωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε, συνολικά έχουν υποβληθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια αιτήσεις και αφορούν 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα.

Το ποσό ανέρχεται στα 230 εκατομμύρια και συνεχίζεται για τους υπόλοιπους ο έλεγχος των στοιχείων καθώς έχουν δεσμευθεί 280 εκατομμύρια.

«Στη χώρα που αρθρογραφεί ο Κουφοντίνας σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας κάθε συζήτηση περί ελευθερίας του Τύπου είναι σουρεαλιστική»

Εκτενή αναφορά στην έκθεση περί ελευθερίας της Τύπου της Κομισιόν και την θέση της Ελλάδας έκανε επίσης ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν αλλά τόνισε ότι οι συστάσεις που γίνονται δεν κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση όπως βροντοφώναζαν κάποιοι.

«Ζητήματα που αναφέρει η έκθεση υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Ζητήματα για την ελευθερία του Τύπου όπως αναφέρει ξεκάθαρα η έκθεση αξιολογούνται αλλά δεν αντιπροσωπεύουν την θέση της επιτροπής».

Και πρόσθεσε: «Στην χώρα όπου ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνας έχει δημόσιο βήμα και αρθρογραφεί σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και οι απόψεις του ταυτίζονται με τις απόψεις κόμματος κάθε συζήτηση περί ελευθερίας του Τύπου είναι σουρεαλιστική».

Ερωτηθείς ποιο κόμμα εννοεί ο κ. Οικονόμου είπε ότι «δημοσιογράφοι είστε διαβάστε και θα καταλάβετε σε ποιο κόμμα αναφέρομαι».

«Αν η δικαιοσύνη αποφάσιζε με τον ποινικό κώδικα του 2021 η ποινή στον Λιγνάδη θα ήταν ισόβια»

«Το να γίνεται μια δικαστική απόφαση για υπόθεση βιασμού θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης δεν είναι κανονικό σε ένα κράτος δικαίου και μια ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Αυτό τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου. Και συνέχισε: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοίταζε να καπηλευτεί μια δικαστική απόφαση για ένα θέμα που δεν έχει πολιτική αλλά ποινική διάσταση. Αν η δικαιοσύνη είχε την δυνατότητα να αποφασίσει με τον ΠΚ που ψηφίστηκε το 2021 η ποινή θα ήταν ισόβια και το αδίκημα του βιασμού ανηλίκων θα τιμωρούνταν με ισόβια. Με βάση τα όσα ισχύουν στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».