Μια νέα φωτογραφία έχει προστεθεί εδώ και λίγες ημέρες στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Πάνω σε ένα από τα τραπεζάκια, και ειδικότερα σε αυτό που βρίσκεται στο σαλονάκι που υποδέχεται τους καλεσμένους του, έχει προστεθεί μέσα σε κορνίζα, το φωτογραφικό ενσταντανέ που δείχνει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και πίσω του να τον χειροκροτούν όρθιες η πρόεδρος της Γερουσίας και 49η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι η οποία άλλωστε του είχε απευθύνει και την πρόσκληση να μιλήσει στο δικαμεραλικό νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στο Κογκρέσο στις 17 Μαΐου και χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τα παριστάμενα μέλη, ιδίως όταν ανέφερε πως «στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας απέναντι στην επιθετικότητα του Πούτιν», όταν είπε για τον πρόεδρο της Ρωσίας ότι «δεν θα πετύχει και δεν πρέπει να πετύχει (σ.σ. τους πολεμικούς στόχους του», ενώ οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές σηκώθηκαν όρθιοι όταν και χειροκροτούσαν επίσης όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν θα γίνει ανεκτός από την παγκόσμια κοινότητα των δημοκρατικών κρατών», αλλά και όταν ανέφερε ότι δεν θα γίνει δεκτή η λύση των δύο κρατών για την Κύπρο.

Η αναφορά του στην Αμερική και στον διεθνή της ρόλο , σημειώνοντας πως «πολύ απλά δεν μπορείτε να στέκεστε παράμερα», οδήγησε το ακροατήριο εκ νέου να χειροκροτήσει αλλά και όταν επίσης ανέδειξε το ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και την μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.