Όσοι τυχόν θυμούνται, πέρυσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας είχε τιμηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με το διεθνές Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας, στη Γερμανία. Το βραβείο αυτό μάλιστα, συνοδευόταν με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 ευρώ, το οποίο από τότε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υποσχεθεί ότι θα δοθεί σε έξι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να τιμηθούν οι καλύτερες διπλωματικές εργασίες που αφορούν την ειρήνη και τις διεθνείς σχέσεις στα Βαλκάνια.

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπας αναμένεται να δώσει το πρώτο έπαθλο σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Ίδρυμα Λασκαρίδη. Η απονομή αφορά διπλωματική εργασία που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος στην ενέργεια, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Θυμίζουμε ότι την 1η Οκτωβρίου 2021 ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter έγραφε σχετικά: «Παραχωρώ τα χρηματικά ποσά που έλαβα από τις διεθνείς βραβεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε έξι πανεπιστημιακά τμήματα πολιτικών επιστημών, ώστε κάθε χρόνο να δίνουν βραβείο «ειρήνης και συνεργασίας των βαλκανικών λαών» στις καλύτερες διπλωματικές εργασίες των φοιτητών τους».