«Για να έχουμε ισχυρότερη παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθηνάς, δεν πρόκειται να φύγει κανένας αστυνομικός από τα αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων για τουριστικούς προορισμούς» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε, ότι το φθινόπωρο 700 νέοι αστυνομικοί, θα κατανεμηθούν όλοι στα πλαίσια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ την 1η Ιουλίου οι 185 ειδικοί φρουροί που μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, διατίθενται στα αστυνομικά τμήμα του Δήμου Αθηναίων για την δύσκολη περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από την μεταφορά των δικογράφων αφοσιώνονται και αυτοί στα θέματα ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, το μέλος της κυβέρνησης είπε πως «κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η δράση μας όλο αυτό το διάστημα είναι δράση καθημερινής συνεργασίας γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού».

Και πρόσθεσε: «Από τις 15 Μαρτίου μέχρι χθες η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει 1.000 παράνομους μετανάστες και τους έχει οδηγήσει στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Έχει αποδειχθεί ότι πράγματι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που συνδέεται με αλλοδαπούς μετανάστες, οι οποίοι είναι παράνομοι. Γι’ αυτό το σκοπό ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και στο κέντρο της Αθηνάς και στις γειτονίες ενώ θα συνεχιστούν οι ειδικές επιχειρήσεις για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και το εμπόριο ναρκωτικών που αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα». Τέλος, για το πρόβλημα με τους χρήστες ναρκωτικών είναι ότι «είναι δυσεπίλυτο, πολύ δύσκολο και χρειάζεται τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών».