Το «άμυλο», δηλαδή έναν από τους υδατάνθρακες που βρίσκεται στους σπόρους των δημητριακών και της πατάτας, με την «άμιλλα», ήτοι τον συναγωνισμό για τα πρωτεία, μπέρδεψαν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την έκδοση της ανακοίνωσης του κόμματος για τον θάνατο του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Το ορθογραφικό λάθος προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media με άλλους να μιλούν για λάθος από κεκτημένη ταχύτητα και άλλοι για έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων ελληνικών του συντάκτη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούσε ως εξής (το λάθος στην τελευταία πρόταση): «Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας παγκόσμιος Έλληνας, που στη μουσική του αποτυπώθηκε η αδελφοσύνη των λαών και η φυσική αγωνία της ανθρωπότητας για την κατάκτηση της συμπαντικής γνώσης.

Η ιδιοφυής έμπνευσή του για το soundtrack της ταινίας “Οι δρόμοι της φωτιάς” έγινε το σύγχρονο συνώνυμο του Ολυμπισμού και της φιλίας των λαών. Κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια μουσική υπόκρουση που στο άκουσμά της να ενώνεται όλος ο πλανήτης κάτω από την ιδέα της αθλητικής άμυλας».

Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, διορθώθηκε στην ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος και αυτή την ώρα υπάρχει η σωστή εκδοχή.