Απάντηση στις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που έφεραν την χώρα μας να έχει στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία πάνω από μία φορά, έδωσε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το στέλεχος της κυβέρνησης τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η «σπέκουλα» που έχει ως στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Δεν στείλαμε έξι φορές όπλα. Όχι. Αυτά που στείλαμε πήγαν σε έξι δρομολόγια, αυτό είναι όλο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιο σόου κάθε φορά. Δεν αποδυναμώνουμε την αμυντική διάταξη της χώρας, στείλαμε από τα αποθέματά μας στους Ουκρανούς. Δεν γίνεται κάθε φορά να πρέπει να αποδεικνύεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Μην ψαρεύετε στα θολά νερά. Χρειάζονται ορισμένα δρομολόγια, έτσι γινόταν πάντα και έτσι γίνεται και τώρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι σπεκουλάρισμα για δημιουργία εντυπώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Βουλή προχώρησε σήμερα στην υπερψήφιση κατά πλειοψηφία τριών ΝΑΤΟϊκών μνημονονίων, με ένα από αυτά να αφορά στη δημιουργία ενός στρατιωτικού «thing tank» στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή και της χώρας μας, το οποίο ψήφισε εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διαφώνησε, θέτοντας ως επιχείρημα τους δύσκολους καιρούς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος, «θα καταψηφίσουμε τη κύρωση γιατί στέλνει λάθος μήνυμα στη Τουρκία και το θεωρούμε ένα ακόμα κρίκο της πολιτικής του προκεχωρημένου φυλακίου με πλειοδοσία πίστης στις Ηνωμένες Πολιτείες».