Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από τη Βουλή ης ΝΔ η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» που αναμορφώνει τον ΟΑΕΔ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία επί της αρχής ψηφοφορία, 158 βουλευτές είπαν «ναι» στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, έναντι 138 «όχι», ενώ όσον αφορά την τροπολογία για την έκδοση συντάξεων με διαδικασίας fast track, υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές (ήτοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης), 83 «παρών» (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και 23 καταψήφισαν (οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25).

Όπως τόνισε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, «η Νέα Δημοκρατία ζήτησε ονομαστική για όλα τα άρθρα για να δούμε πώς θα ψηφίσετε. Να δούμε αν όλα όσα μας είπατε και όλες οι επιθέσεις που έγιναν, θα ακολουθηθούν από καταψήφιση του επιδόματος εργασίας, για τους μακροχρόνια ανέργους και την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων.

Να δούμε ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τα δόγματα και τις συντεχνίες. Το πρώτο που είδα ήταν μια άρνηση για το καινούργιο, δεν σας αρέσουν όλα αυτά, είστε λάτρεις των πολιτικών των παλιών, να μην αλλάξει τίποτα, καλά είναι ρυθμισμένα όλα και ότι φέρνει η κυβέρνηση είναι λάθος».